Μέλη της Επιστημονικής 'Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας ταξίδεψαν στο Ελσίνκι στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ KA1

Η Επιστημονική 'Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας - Ε.Ε.Κ.Α.Η. συμμετέχει σε πρόγραμμα ERASMUS+  ΚΑ1 με τίτλο Aligning English Teachers to 21st Century Challenges (Καθηγητές Αγγλικής και Προκλήσεις του 21ου αιώνα).

Στα πλαίσια του προγράμματος, τέσσερα μέλη της Ένωσης, που υπηρετούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας, ταξίδεψαν στο Ελσίνκι το διάστημα 21 με 25 Αυγούστου, όπου παρακολούθησαν το επιμορφωτικό σεμινάριο “Empowered Teachers: Rediscover Your Motivation and Energy”. Το συγκεκριμένο σεμινάριο έδωσε την ευκαιρία σε μέλη μας να γνωρίσουν καλύτερα την έννοια της ενσυνειδητότητας στην προσπάθεια ενδυνάμωσης κι επαναπροσδιορισμού στόχων και κινήτρων για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν στις μέρες μας και τις οποίες η πανδημία πολλαπλασίασε.

Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών των μελών της ομάδας αλλά και για την εκπαιδευτική διαδικασία γενικότερα και ήρθαν σε επαφή με πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού της Φινλανδίας. Σύντομα θα ακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα διάχυσης των αποκτηθέντων γνώσεων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ..







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόγραμμα Εράσμους για την ΕΕΚΑΗ

Εκδήλωση Διάχυσης Προγράμματος Erasmus KA122-ADU της Ε.Ε.Κ.Α.Η.

Κοπή Βασιλόπιτας 2024 και Αρχαιρεσίες